İktidara yakınlığıyla bilinen yazar Yusuf Kaplan Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda İBB’yi hedef aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan’ın ve Meclisin kuruluşunun yüzüncü yılına özel 100 bin adet hediye kolisi dağıttı.

Hediye setlerinde üst yaş grubu çocuklar için okuma kitabı, daha küçükler içinse İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın içeriğini hazırladığı İsa ve Nisa Yuvamız İstanbul’da çocuk dergisi, boy kalemleri, atıştırmalıklar ve zeka oyunları bulunuyor.

Kaplan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İBB’nin dağıttığı kitapçıklar içerisinde Alevilik’in ayrı bir din olarak resmedildiğini savundu. Ayrıca Kaplan, Alevi vatandaşlara yönelik ‘Manyak mısınız’ , ‘Alevi kardeşlerimiz İBB‘yi kınamalı’ şeklinde provokatif ifadeler kullandı.

Kaplan’ paylaşımında şöyle dedi:

“İBB 23 Nisan’da çocuklar için 100 bin adet 1 kitapçık yayınlamış, Alevilik ayrı bir din olarak resmediliyor! Batılılar istese, ülkeyi germek, bölmek, birbirine düşürmek için bu kadar şeytanca bir şeyi bırakınız düşünmeyi yapmaya bile cesaret edemezlerdi!  Manyak mısınız siz?”

“Fotoğrafta 4 DİN temsilcisi var! Üçü çok belli; biri hâriç! O da #Alevilik dininin temsilcisi, denmek isteniyor. İlk-orta okul öğrencileri bu görsele bakınca “4 ayrı DİN temsil ediliyor, 3. kişi Alevilik temsilcisi” diye düşünmeyecek mi? Alevi kardeşlerimiz #İBB‘yi kınamalı!“

Kaplan daha önce sosyal medyada ‘Alevi kardeşlerimiz’ dediği kişiler hakkında hiç bir paylaşımda bulunmazken, 2017 yılında “Laiklik pompalanacak, 15 Temmuz ruhu bombalanacak, Alevî meselesi kaşınacak” başlıklı yazısında “Gezi’de bir Alevî kalkışması provası yapıldı” ifadesini kullanmıştı.