TELE1 ekranlarında yayınlanan Açıkça programına konuk olan gazeteci Miyase İlknur, Peker'le yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

Sedat Peker’in "muhalefet partilerinin kendisine sahip çıkmadığı iddiasında olduğunu" aktaran İlknur, Peker’in şunları söylediğini aktardı:

“Meral Akşener’e de Kemal Kılıçdaroğlu’na da haber yolladım. Keşke buranın hükümetine talepte bulunsalardı, imza kampanyasına destek verselerdi; bizzat kendim çıkar anlatırdım.”

İlknur ayrıca şunları söyledi:

"Sedat Peker ona yasak getirilmeden önce, ‘Seni can evinden vuracağım Hasan Yeşildağ’ demişti. Bence, tahminimi söylüyorum Ali Yeşildağ o zamandan yurtdışındaydı. Ali Yeşildağ ile tanışıyorlar. Belki de birlikte neleri açıklayacaklarına dair bir görüşme yapmışlardır."