Sabah'ın haberine göre, FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik davada  tutuklu yargılanan Nazlı Ilıcak'ın Kuzey Kıbrıs vatandaşlığının iptal edileceği öğrenildi. 

KUZEY KIBIRS VATANDAŞLIĞINA GEÇİŞİNİ BÖYLE ANLATMIŞTI

Kuzey Kıbrıs'ta 24 Nisan 2004'te gerçekleşen Annan Planı ile ilgili referandum öncesinde, açıklamalarda bulunan Ilıcak, şunları anlatmıştı:

"1995 yılında Girne'de Bellapais dedikleri bir manastırın yanında, eskiden ev olan bir lokantada yemek yedim. Adı Abbey House olan bu lokantayı İngiliz eşcinsel olan çift işletiyordu ve ayrılacakları için lokantayı devretmek istiyorlardı. Fiyatı da Türkiye'ye göre daha düşük olduğu için burayı ev olarak satın aldım. İkametgahım olunca vatandaşlık için de başvurdum ve kabul edildim. Muhtara seçmen kaydını yaptırdım, referandumda da Kıbrıs'ta olacağım ve oyunu kullanacağım. Kıbrıs'ın AB'ye girmesini olumlu bulduğum için oyum evet olacak."

'FETÖ, EVİ KARARGAH OLARAK KULLANDI' İDDİASI

Ilıcak'ın sahibi olduğu evin, FETÖ'nün Kuzey Kıbrıs yapılanmasının karargahı olarak kullanıldığı iddia ediliyordu. Bu evde Türkiye'den gelen FETÖ mensubu yüksek rütbeli polisler ile Kuzey Kıbrıs  polislerinnin toplantılar yaptığı kayıtlara geçmişti. Darbe kalkışmasından sonra ise evin tamamen boşaltıldığı belirtilmişti.