Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde günlerdir etkili olan kar yağışı bölgeyi terk etti. Şimdi ise iç ve Doğu bölgelerde yağışlar başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Bugün hava sıcaklığı Yurt genelinde düşük olurken bazı illerde kuvvetli kar ve kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre bugün yurt genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. İç Anadolu'nun doğusu, orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ile Sakarya Kocaeli Bilecik ve Kütahya çevrelerinde aralıklı yağışlar bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Osmaniye çevrelerinde Karla Karışık Yağmur ve kar görülecek. Doğu Anadolu'nun Güney ve batısı, İç Anadolu'nun doğusu ile Giresun Ordu Maraş Siirt çevreleri Hatay kıyıları Adana Diyarbakır'ın Batman'ın ve Adıyaman'ın Kuzey kesimlerinde kar yağışı yar yar kuvvetli olacak. Ayrıca iç ve Doğu kesimler için buzlanma ve don uyarısı da yapıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada vatandaşların beklenen yağışlar sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.