Cumhurbaşkanına suikast girimi davasında, savunma için ek süre isteyen suikast timindeki Özel Kuvvetlerin başındaki eski Binbaşı Şükrü Seymen, darbeden haberinin olduğunu açıkladı.
Suikast timinde Özel Kuvvetler ekibinin lideri durumundaki eski Binbaşı Şükrü Seymen, “Ek süre talebimiz var. Dosyalar çok fazla. Adil bir yargılama yapılıyorsa ek sürenin uygun olarak verilmesini talep ediyorum. Şehit Mehmet Çetin ile ilgili olarak hiçbir mermi bir insanın ayağını bu şekilde yapamaz. Kendimizi ispat etmemiz için taleplerimiz reddediliyor. Helikopterde çok sayıda mermi var ve bunların arasında benim ateş ettiğime dair rapor var. Benim bulunduğum bölgede helikopter ile açı farkı var. O ateşi yapmam için helikopterin diğer tarafına geçmem gerekir. Oysa polisin o gece helikopteri ateş ettiği ortada. Bizim ne yapmamız isteniyor. Yaptığım şeyi inkar etmiyorum. Darbeden haberim var mıydı? Evet vardı. Ama ben helikoptere ateş etmedim. Bu raporlar sahte. Bu ülke düzmece raporlar ile Balyoz ve Ergenokon’u gördü. Kumpas davaları gibi bu dava da geri dönecek ve 4 yıl sonra burada başkaları yargılanacak” dedi.
Mahkeme başkanının kararı bugün açıklaması bekleniyor
44’ü tutuklu, 47 sanıklı davada bugün mahkeme başkanı tarafından son kez ara karar açıklanması bekleniyor. Öğle saatlerinde tamamlanması beklenen duruşma sonrası sanık yakınlarının dünkü duruşmada talep ettikleri sanıklar ile cezaevinde görüş talebi nedeniyle öğleden sonra sanık ve sanık yakınlarının cezaevinde görüş yapması bekleniyor.