Yedekci, "Dünyada 'Çocuk Bayramı' olan tek ülkeyiz ancak ne yazık ki geldiğimiz şu noktada Avrupa'daki en yüksek çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları oranına sahip bir konumdayız. Toplumumuzun kanayan yarası çocuk istismarının engellenmesi için  istismarcılar hiçbir durumda ceza indiriminden yararlanmamalı ve en ağır şartlarda cezalandırılmalıdır, konuya ilişkin önlemler arttırılmalı ve eğitim programları oluşturulmalıdır. Cinsel istismar vakalarıyla ilgili ciddi bir farkındalık sağladık ancak bu yeterli değil. Bizler birleşerek, güçlerimizi, yüreklerimizi birleştirerek mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Ülkemizde güvende olmayan bir tek çocuk kalmamalıdır" dedi.

İşte o veriler:

Tecavüzcülerin yüzde 5’i ortaya çıkarken, yüzde 95’i gizli kalıyor

Ensest ilişkilerden bin tecavüzcüden sadece biri açığa çıkıyor.

Adliyelerdeki dört tecavüz vakasından biri çocuklarla ilgili

İstismarların yüzde 66'sı akraba, komşu gibi tanıdık kişiler tarafından yapılıyor

İstismarcıların yüzde 9'u çocukla aynı evde yaşıyor

Ülkemizde 181 binin üzerinde çocuk gelin olduğu biliyor ancak dini nikahlar nedeniyle gerçek sayın bunun çok daha üzerinde olduğu tahmin ediliyor

Ülkemizde son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı

Çocuk istismar vakaları son 10 yılda 300 bini geçti

Yedekci'nin meclis araştırması sonucunda uygulanmasını istedikleri ise şu şekilde:

İstismar vakaları hakkındaki davalarda hiçbir şartta indirim uygulanmamalıdır. İstismarcının cezasının infaz edildiği süreçte koşullu salıverilme uygulaması ile cezasının üçte ikisi çektikten sonra tahliye edilmesi ihtimali ortadan kaldırılmalıdır.

İstismara uğrayan kişinin yaşayacağı travma dikkate alınarak defalarca kez muayene edilmemeli ve  rehabilitasyon görmesi sağlanmalıdır.

Çocuk parklarına ve okulların tüm alanlarına güvenlik kameraları takılmalıdır. Çocuk parklarında güvenliği ve temizliği sağlayacak personeller bulunmalıdır.

Çocuklarla bire bir iletişimde olacak tüm personelin ilgili güvenlik soruşturmasından ve psikolojik testlerden geçmesi, adli sicili bozuk kişilerin bu alanda istihdam edilmemesi sağlanmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler