“23 Nisan 1920, ülkemizin bağımsız ve özgür bir ülke olduğunun ilanı, milletimizin egemenliğini ve geleceğini kendi eline almasının başlangıcı, emperyalist devletlerin tutsaklığından kurtuluşunun günüdür. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Millî Mücadele kahramanlarımızın büyük mücadeleler vererek 98 yıl önce bugün açtığı Gazi Meclisimiz, milli egemenlik temelinde, laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyetimizin sembolü ve teminatıdır.

Büyük Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesi, Cumhuriyeti bu ülkenin çocuklarının koruyacağına ve Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğini çocukların kuracağına olan inancıydı. Bizler, milletin egemenliğini, bir kişiye, bir zümreye veya Saray’a devretmeye çalışan siyasi akla karşı Büyük Atatürk’ün ve şehitlerimizin bizlere bıraktığı Cumhuriyetimize ve kurucu değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bugün içinde bulunduğumuz süreçte, 23 Nisan ruhuna karşı, Meclis’i işlevsizleştiren, milli egemenliği tek bir kişiye devreden, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini değil, kendi koltuğunu düşünen bir iktidarla karşı karşıyayız. Cumhuriyetimizin değerlerine savaş açmış bu yıkım projesine karşı, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları olarak, bizler, 23 Nisan’ın verdiği sorumlulukla Cumhuriyete, demokrasiye, adalete, insan haklarına sahip çıkacak ve 24 Haziran’da Saray iktidarını halkımızla birlikte yıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin, milli egemenliğin sembolü olan Meclisimizin ve çocuklarımızın geleceğine adanmış mutlu yıllar diliyorum.”