TBMM genel kurulunda konuşan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal iktidara yerlilik ve millilik konusunda sert eleştiriler getirdi.
CHP Hatay Milletvekili Topal, Hatay’da hazine arazileri üzerinde yaşanan mülkiyet sorunu konusunun çözümü için çaba sarf edeceğini ifade eden Sayın Ağbal’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Öncelikle, az önce de sormuştum, burada bir kez daha ifade ediyorum. Sayın Bakanımızın Hatay'daki hazine arazilerinin sorunlarının çözülmesi noktasındaki hassasiyetinden dolayı burada teşekkür ediyorum. Umarım en kısa sürede Hataylı hemşehrilerimize müjdeyi verirsiniz” dedi.
911 Kilometre Suriye Sınırımız Tapu Gibi Sağlamdı.
CHP Milletvekili Topal, kendisinden önce söz alan AKP Milletvekili Sayın Özçelik'in konuşmasına atıf yaparak, “Sayın Özçelik'in konuşmasını dikkatlice dinledim. Evet, gerçekten Mehmet Akif Ersoy'u biz de anıyoruz ama Mehmet Akif Ersoy'un sadece söylemlerini burada söylemek yetmez, onu içselleştirmek gerekiyor, içselleştirmek. Sayın Ersoy ne diyordu: "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım. Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım, Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Mehmet Akif Ersoy tam bağımsız Türkiye'yi savunuyordu, Mehmet Akif Ersoy hiçbir ülkenin himayesi altına girmemeyi, ölümü tercih ediyordu. Şimdi, ben size soruyorum Sayın Özçelik, Sayın Grup Başkan Vekili, size de soruyorum: 911 kilometre Suriye sınırı tapu gibi sağlamdı, karınca bile oradan girmezdi, sapasağlamdı. Şimdi ne oldu? Size soruyorum, ne oldu? Bugün dünyanın birçok ülkesinden cihatçı teröristler giriyor mu? Giriyor. Sorabilirsiniz, kayıtlara bakabilirsiniz, geçenlerde de yakalandılar, son dört yılda belki de 2 binin üzerinde terörist yakalandı. Soruyorum: Nereli? Tunuslu. Nereli? Mısırlı. Ne işleri var, nasıl girip çıkıyorlar? İşte, Mehmet Akif Ersoy'u anlamak gerekiyor. Mehmet Akif Ersoy'un sadece burada düşüncelerini söylemek yetmez, içselleştirmek gerekiyor, içselleştirmek gerekiyor” dedi.
Konuşurken Mangalda Kül Bırakmayanlar Ege Adalarının İşgaline Seyirci Kaldı. Asıl Millîlik, Asıl Yerlilik Ege Adalarını Vermemektir.
Hatay Milletvekili Topal, iktidarın Ege’deki Türk adalarının işgaline sessiz kaldığına vurgu yaparak, “Yerli ve millî diyorsanız, millî bir bütçeden bahsediyorsanız, o zaman size şunu sorarlar: Kıbrıs konusunda ne yaptınız? Ege adaları konusunda ne yaptınız? Sessiz kaldınız. Yani, iş konuşmaya gelince mangalda kül bırakmazsınız ama uygulamaya gelince suspus oluyorsunuz, suspus oluyorsunuz. Asıl yerlilik ve millîlik, Kıbrıs'ta düşüncenizi net olarak ortaya koymaktır; asıl millîlik, asıl yerlilik Ege adalarını vermemektir; asıl millîlik asıl yerlilik orada düşüncenizi net söylemektir; asıl yerlilik, millîlik oradadır” dedi.
Yurt Dışında Tutuklu Ve Hükümlü 5.700 Türk Vatandaşı İçin Kılını Kıpırdatmayanlar, Türk Askerinin Başına Çuval Geçirilince Sessiz Kalanlar Zarrab İçin 2 Kez Nota Verdi.
Konuşmasının devamında Reza Zarrab üstünden hükümeti eleştirmeye devam eden CHP milletvekili Topal, “Şimdi, "millîlik ve yerlilik" demişken, bir hayırsever vardı, hayırsever, bir hayırsever vardı, Reza Zarrab. Adı Reza Zarrab, ülkemize gelince, bazıları önüne yatmaya başlayınca da adı Rıza Sarraf. "Sarraf" ne demek biliyor musunuz Arapçada? Para bozduran demektir. Ah ulan Rıza, ah ulan Rıza! Hani bir şey vardı ya, sen neymişsin be, sen neymişsin be! Yurt dışında tutuklu ve hükümlü 5.700 Türk vatandaşı varken, onların bir tanesi için kılını kıpırdatmayanlar, yüce Türk askerinin başına çuval geçirilirken yine sessiz kalanlar senin için 2 kez nota verdiler Rıza. Ah ulan rıza! Sen o notayı, sen o müzik notasını almış olacaksın ki bülbül gibi ötmeye başladın Rıza. Ah ulan rıza!” dedi.
Eğer Rıza Sarraf Vatan Haini Ve Ajan İse Onunla İş Birliği Yapanlar Kimler?
Hatay Milletvekili Topal, sertlik dozu artan konuşmasında Reza Zarrab ile işbirliği halinde olanlar kimler diye sorarak, “Şimdi ben çok basit bir şey soracağım, çok basit: Dışarıda, kuliste emektar bürokrat arkadaşlarımızın yorulmasına gerek yok, Google'a bakmasına gerek yok, sayın grup başkan vekili çok rahat cevaplayabilir: Şimdi, Rıza Sarraf vatan haini mi, Rıza Sarraf başka devletler tarafından gönderilen bir ajan mı ya da? Eğer Rıza Sarraf vatan haini ve ajan ise onunla iş birliği yapanlar kimler? Onunla iş birliği yapanlar hakkında soruşturma başlatılacak mı? Soru çok basit.” Dedi.