İmamoğlu’na Gözaltı Protestosu Ankara’ya Taşındı: “Bu Mücadele Hepimizin”

Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını protesto eden emek ve meslek örgütleri ile üniversite öğrencileri, Ankara’da bir araya gelerek baskılara, hukuksuzluğa ve antidemokratik uygulamalara karşı mücadele çağrısında bulundu.

SİYASET - 22-03-2025 17:55

Emek ve meslek örgütleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını Ankara'da protesto etti. Üniversite öğrencileri adına açıklama yapan Yağmur Milena Sarpkaya, ''Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında sokakları, meydanları dolduran Beyazıt’tan ODTÜ’ye, Hacettepe’den 9 Eylül’e bütün kampüslerde mücadele eden arkadaşlarımıza sindirebileceğinizi, yıldırabileceğinizi düşünüyorsanız yine çiçekteyiz, yine meyvedeyiz, yine tohumdayız, yine buradayız ve bir aradayız'' diye konuştu.  

DEM Parti, Sol Parti, DİSK Genel İş, TMMOB, Eğitim Sen, KESK, Tüm Emekliler Sendikası, Ankara Tabip Odası, Emekli Meclisleri Sendikası, Ankara Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu ile emek ve meslek örgütleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını Ankara'da protesto etti.

Emek ve meslek örgütleri tarafından düzenlenen protestoya, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Kolej Kavşağı’nda bir araya gelen yurttaşlar, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları atarak Güvenpark'a yürüdü. 

''Bu karanlık devrin çok uzun sürmeyeceğini biliyoruz''

SOL Parti'den yapılan açıklamada, ''Tek adamın hile ve hurdalarla, aldatmacalarla halk iradesini, milyonların iradesini gasp etmesine karşı bugün buradayız. Bugün sarayın saltanatına karşı meydan okuyoruz, bu halk bugüne kadar susmadı, bundan sonra da susmayacak ve meydan okumaya devam edecek'' ifadelerine yer verildi. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İç Anadolu Bölge Temsilcisi Birgül Kaya, ''Günümüzde hukukun askıya alındığı, adaletin işlevsiz hale getirildiği ve dikta rejiminin kurumsallaştığı bir süreç içerisindeyiz. İstanbul’da halkın seçtiği belediye başkanına yönelik uygulanan baskı ve müdahaleler demokrasinin en temel haklarını ihlal ediyor. Ancak bu karanlık devrin çok uzun sürmeyeceğini biliyoruz'' dedi. 

ODTÜ, Hacettepe, Ankara Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi öğrencilerine ve üniversite kampüslerinde ablukaya tutulan öğrencilere selam göndererek sözlerine başlayan KESK Şubeler Platformu adına konuşan Eylem Özlem Ergüven, şunları söyledi:

''23 yıl önce demokrasi vaadiyle hükümete gelen iktidar, demokrasiyi boşaltmış, halka ekonomik kıskaç altına almış, özgürlükler baskılanmış, eğitimin ve sağlığın içi boşaltılmış bomboş bir hale bırakmıştır ülkeyi. Bizler bu ülkenin gerçek yurtseverleri olarak son sözün bize ait olduğunu söylemek üzere meydanları dolduracağız.''

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına konuşan Seyit Ali Korkmaz, ''Dikta rejiminin alenen kurumlaştığı , hukukun fiilen askıya alındığı, işlemez hale getirildiği bir süreçten geçiyoruz. Bırakınız, sözün, yetkinin, kararın, halkın elinde olduğu sandık demokrasisine dahi tahammül edemiyorlar. Hepimiz biliyoruz bu rejim kalıcı değil. Bu rejimin hiçbir meşruluğu yoktur'' dedi.

''Öğrencilere ve halka yönelik her türlü baskı ve orantısız güç kullanımına derhal son verin''

Konuşmasına üniversite öğrencilerine yönelik orantısız polis müdahalesiyle çok sayıda öğrencinin yaralandığını hatırlatarak başlayan Ankara Tabip Odası Başar Beyoğlu, ''Biber gazı, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanımı yalnız bireylerin değil toplum sağlığında tespit eden ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Yetkililere sesleniyoruz. Barışçıl gösteri hakkı kullanan öğrencilere ve halka yönelik her türlü baskı ve orantısız güç kullanımına derhal son verin'' ifadelerini kullandı. 

Tüm Emekliler Sendikası, emekliler ve emekçiler olarak taleplerini dile getirerek, ''Ülkemizde antidemokratik uygulamalar devam ediyor'' şeklinde konuştu.

''TOMA’larla, gazla bizi durdurmaya çalışan iktidarın polislerine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz''

Üniversite öğrencileri adına protesto da açıklama yapan Yağmur Milena Sarpkaya, ''Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında sokakları, meydanları dolduran Beyazıt’tan ODTÜ’ye, Hacettepe’den 9 Eylül’e bütün kampüslerde mücadele eden arkadaşlarımıza sindirebileceğinizi, yıldırabileceğinizi düşünüyorsanız yine çiçekteyiz, yine meyvedeyiz, yine tohumdayız, yine sevinçteyiz, yine buradayız ve bir aradayız. Günlerdir bizi kampüslerimizde abluka altına almaya çalışarak, meydanlarda önümüze barikatlar kurarak, TOMA’larla, gazla bizi durdurmaya çalışan iktidarın polislerine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz'' diye konuştu. 

Günün Diğer Haberleri