Covid-19'a karşı iki doz aşıya rağmen ölümler devam eden Endonezya'da 3. doz çağrısı

Endonezya'daki doktorlar ve hemşireler derneğine göre, ülkede bu yıl Şubat ve Haziran arasında Covid-19'a karşı iki doz aşı olmalarına rağmen en az 20 doktor ve 10 hemşire öldü.

SAĞLIK - 05-07-2021 13:30

Ülke, yeni varyantların neden olduğu vaka sayılarındaki artış sonucunda hastanelerdeki aşırı yoğunlukla mücadele ederken, uzmanlar şimdi sağlık çalışanlarına üçüncü doz Sinovac aşısı verilmesi çağrısında bulunuyorlar.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Başkent Cakarta'nın dışındaki bir aşı merkezinin kapısında yüzlerce kişilik bir kalabalık içeri girmeye çalışıyor. Bir güvenlik görevlisi, onlara içeride yer olmadığını, sabırlı olmaları gerektiğini söylüyor.

Endonezya'nın 250 milyonluk nüfusunun yüzde 8'inden azı aşılanmış durumda ve Delta gibi yeni varyantların vaka sayılarında artışa yol açması nedeniyle, insanlar bir an önce korunmak istiyor.
İçeride, yerel yetkili Arief Wismamsyah bir yanlış anlaşılma olduğunu, "İnsanların gelmeden önce kayıt olmaları gerektiğini" söylüyor.

Günün Diğer Haberleri