İleriye dönük gördüğümüz bir kanun teklifi olmakla birlikte, geçmiş yıllara yayılmış ve binlerce vatandaşımızı mağdur etmiş finans zede sorununu kalıcı biçimde çözmekten uzaktır. AKP iktidarı yıllarca faizsiz konut ve araç piyasasında yaşanan büyük vurgunlara karşı somut adım atmaktan geri durmuştur’’ dedi.
Finans Kurumlarının İsteklerine Göre kanun Çıkartılıyor
Mecliste bu hafta görüşülmeye başlanan ve tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren kanun teklifini ele alan görüşmede CHP Grubu adına söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, finans kurumlarının istemlerine göre kanun çıkartıldığını belirterek, ‘’AKP iktidarı, bu ülkenin 83 milyon insanını, bir elin parmakları kadar iş adamına teslim etmiş durumdadır. Siyasi parti milletvekillerinin bulunduğu komisyonda, yasanın; bu işi yapan iş adamları tarafından komisyonu takip ettiklerini ve AKP’li komisyon başkanı ve vekillerle görüştüklerini, zaman zamanda itiraz edip, müdahale ettiklerini de gördük. Geçmiş yıllarda, saadet zinciri oluşturup, bankerzedeler, Jet Fadıl, Çiftlik Bank Tosuncuklar tarafından, binlerce insanımız alınteri ve emeği heba edilip dolandırıldılar. Acaba yeni bir felaketle karşı karşıya mıyız? Diye insan düşünmeden edemiyor. Zamanında, AKP hükümeti bu firmaların açılışlarına gidip, insanlara güven aşıladılar. Şimdi nerede bu sahtekârlar, devlet olarak peşinde miyiz? Bilen yok. Yandı bitti kül oldu gitti. Olan yine garibanın birikimlerine oldu’’ dedi.
AKP’nin Tarihe Geçtiği Maddeleri Sıraladı
Bayır, AKP iktidarının son yıllarda yaptıkları ile tarihe geçmeyi başardığını da belirterek, şu maddeleri sıraladı.
Eğitimi yapboz tahtasına çevirerek, TARİHE GEÇTİNİZ. Üniversiteleri bilim yuvası olmaktan çıkarıp medreseye dönüştürerek, Üniversite kapılarına kelepçe takıp öğrencileri içeri almayarak, Yurt yapmayıp, gençlerimizi cemaat-tarikatlarına kucağına iterek, YÖK’e ve üniversite yönetimlerine AKP’li yandaşlarınızı atayarak, Atatürkçü Düşünce Topluluklarının etkinliklerini engelleyerek, Başka insanların hakkını gasp edip, liyakat sistemini kaldırarak, eş dost akraba, dayı yeğen atamalarıyla TARİHE GEÇTİNİZ. 80 yılda oluşan 131 milyar dolarlık borcu, 18 yılda 304 milyar dolara çıkartarak Tarihe Geçtiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin “TC” kısaltması, Atatürk resimleri ve “Ne mutlu Türküm diyene” ulusal birliğimizin çimentosu olan sözleri, kurum adlarından, web sayfalarından, dağlardan taşlardan silerek, Ulusal Ant’ımızı kaldırarak, 19 Mayıs, 23 Nisan gibi ulusal bayramlarımızın kutlanmasını sudan nedenlerle yasaklayarak, 10 Kasım’da ANITKABİR’i bakıma alıp, ziyaretçilere kapatarak TARİHE GEÇTİNİZ.Başta saman, buğday, Ayçiçek yağı gibi temel ürünlerimizi ithal ederek, EYT’lilerin sorunlarını görmezden gelerek, Kendiniz gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan ederek, SMA hastası çocukların ilaç taleplerine duyarsız kalarak, Bir kereden birşey olmaz diyerek, taciz ve tecavüzcülere cesaret vererek, Kadına şiddet ve kadın cinayetlerini görmezden gelerek, Hayvan haklarına gerekli duyarlılığı göstermeyerek TARİHE GEÇTİNİZ. Verdiğiniz maden arama ruhsatlarıyla ve yeni imar uygulamalarınızla, doğanın katledilmesine göz yumduğunuz için TARİHE GEÇTİNİZ. Yapılan yeni cezaevlerini Müjde olarak lanse eden ilk iktidar olarak, 5 tane maskeyi bile dağıtamayan, vatandaşına iban numarası veren bir iktidar olarak, Tarihe geçtiniz. 65 yaş üstündeki insanları covit yayılmasın diye eve tıkıp kendiniz lebaleb kongreler yaparak, tarihe geçtiniz. 17 Aralık Yolsuzluk ve rüşvet olayına adı karışan iş adamını cezadan kurtarmak için hapis cezasını, para cezasına çevirerek TARİHE GEÇTİNİZ. Aynı kişiye farklı kamu kurumlarından ayrı ayrı 5-6 maaş vererek tarihe geçtiniz. Ergenekon ve Balyoz adı altında düzmece deliller, gizli tanıklarla TSK’nın kahraman ve şerefli subaylarını tasfiye edip TSK’nın içini boşaltarak TARİHE GEÇTİNİZ.