Almanya, 13 Yıl Sonra Şam’daki Büyükelçiliğini Yeniden Açtı

Almanya, iç savaş nedeniyle 2012’de kapattığı Şam Büyükelçiliğini 13 yıl aradan sonra yeniden açtı. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, yaptığı ziyarette, elçilikte az sayıda diplomatın görev yapacağını belirtti. Baerbock, Almanya’nın Suriye’ye insani yardımlarının süreceğini ve ülkenin yeniden inşasına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

DÜNYA - 20-03-2025 15:51

Almanya'nın iç savaş nedeniyle kapatılan Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçiliği 13 yıl sonra yeniden açıldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Suriye'nin başkenti Şam’a yaptığı ikinci ziyaret kapsamında ülkedeki iç savaş dolayısıyla 2012'de kapatılan büyükelçiliği yeniden açtı.

Baerbock, büyükelçilikte ilk etapta az sayıda Alman diplomatın görev yapacağını, bazı diplomatların ise çalışmalarını farklı noktalardan yürütmeyi sürdüreceğini bildirdi.

Almanya’nın ülkede istikrarın sağlanmasına ve savaşın harap ettiği ülkenin yeniden inşasına katkıda bulunmak üzere Suriye'ye insani yardımların devam edeceğini belirten Baerbok, Avrupa'nın Suriye ile ilişkilerinde yeni bir dönemin mümkün olduğunu belirtti.

Baerbock; özgürlük, güvenlik ve fırsatların Suriye’de yaşayan kadınlar ve erkekler ile tüm etnik ve dini gruplar için geçerli olması gerektiğini de vurguladı.

Günün Diğer Haberleri